Spel som innehåller sport

Fifa

Fifa är ett fotbollsspel som man kan spela både på datorer och TV. Spelet är uppbyggt precis som riktig fotboll med matcher, turneringar och lag. Man bygger själv sitt lag med pengar man vinner efter matcher eller turneringar. Man måste inte prata med personen man spelar mot, men man kan göra det om man vill. Ju fler matcher och turneringar man vinner desto mer pengar får man som man sedan kan köpa bättre spelare för. Man kan även sälja spelare för pengar för att sedan köpa nya.

Tips hur man blir bra på Fifa

Lär dig finter

Det viktigaste i anfallsspelet för att kunna göra mål är att spela ett varierat spel. Det fungerar inte att hela tiden köra med samma fint om och om igen, då kommer motståndaren att veta precis vad du ska göra och kan lätt ta bollen. Att bara passa runt bollen i laget funkar heller inte alltid, då det är lätt för motståndaren att läsa av spelet och ta bollen. Därför måste man kunna göra olika saker i varje anfall, till exempel nya finter. Det kan vara bra att sitta i några timmar och lära sig några finter till hundra procent, som man sen kan använda i spelet. Kan man fler än en fint är det enkelt att dribbla sig fram till mål och svårt för motståndaren att läsa av spelet. Tips på tre finter man kan lära sig är: Överstegsfinten, skottfinten och ball roll. Ball roll gör man genom att dra den högra spaken åt höger eller vänster och drar på så sätt med bollen förbi motståndaren. Just den finten kan ta en framåt mot mål för att sedan få en chans att skjuta och göra mål.

Spela inte för länge

Att sitta och spela match efter match i flera timmar kan lätt göra att man tappar kreativiteten och det börjar gå dåligt. Det är svårt att efter några timmar försöka komma på nya finter och nya sätt att spela, och det blir lätt att man gör samma sak om och om igen. Då blir det genast enkelt för motståndarna att läsa av spelet. Därför är det bra att ta en kort paus då och då och göra något annat ett tag. Då när man kommer tillbaka har man ny energi och kommer antagligen spela bättre än innan. Det är heller inte bra att sitta framför dator eller TV för länge, man måste ut och röra på sig för hälsans skull.

Kom på vilken uppställning som passar just dig bäst

Man måste själv komma på vilken laguppställning man spelar bäst med. Här är det bara att prova sig fram tills man hittat rätt. Att spela 4-3-3 eller 4-1-2-1-2 är vanliga uppställningar, men de passar inte alla.

NHL

NHL är i princip samma sak som FIFA, förutom att det handlar om ishockey och inte fotboll. Även här spelar man matcher, turneringar och köper spelare för att bygga lag. Reglerna på NHL är ungefär samma som i riktig ishockey, för att spelet ska bli så verklighetstroget som möjligt.