Nintendos framtid

Nintendo har ändå hållit på i över 30 år och lanserat spelkonsoler som floppat så som Gamecube och Wii. Sega testade med sin Dreamcast som inte alls gick bra och resulterade i att de lämna allt som hade med konsoler att göra. Folk har föreslagit till Nintendo att det kanske borde vara dags att endast ägna sig år att utveckla och lansera spel. Enligt Nintendos VD Shuntaro Furukawa så är fortfarande Nintendos Switch populärt bland spelarna. Samtidigt påpekar han att teknologin förändras och därför kommer Nintendo fortsätta med att tänka flexibelt gällande “The Nintendo Experience” för framtida spelande.

  • Nintendo Switch
  • Spel för smartphones
  • Filmer från Nintendo
  • Nöjespark – Ett nytt sätt för Nintendo att underhålla

Nintendo Switch

Nintendo Switch lanserades 2017 och är en nyskapande produkt. Detta tack vare att Switch har spännande och underhållande funktioner som triggar spelentusiaster. Eftersom tekniken ändå är så pass innovativ anser Nintendos VD att Switch kommer fortsätta att vara populärt hos spelarna ytterligare några år eftersom det faktiskt går att ha med sig spelkonsolen vart du än befinner dig i världen. Han anser också att Nintendo måste fortsätta vara anpassningsbara och flexibla, vilket Switch är ett bra exempel på. Dessutom finns Switch hybrid-funktionen som ser till att konsolen anpassar sig utifrån spelarnas livssituation och kan spelas på när det passar för spelarna.

Anledningen till att Nintendos Switch kommer fungera väl även i framtiden beror på att spelkonsolen kommer med handkontroller så kallade – “Joy-Con”. I dessa finns det inbyggt vibrationer och rörelsekontroll, vilket gör att du kan styra ditt spelande enbart med handrörelser. Switch har också en så kallad multitouch-skärm, likt smartphones, vilket gör att spelupplevelsen blir likt den som spelas på mobiltelefoner och surfplattor. Fördelen är att det går att ladda ner spel direkt i spelkonsolen eller från Nintendos egna webbsida. Det går också att ansluta både Bluetooth och WiFi till konsolen för att utöka upplevelsen ytterligare för spelarna.

Spela Nintendo-spel på smartphones

Något som är alldeles nytt är att Nintendo har lanserat Mario Kart för iOS och Android enheter och spelet heter Mario Kart Tour. Spelet släpps den 25/9-2019. Att Nintendo ger sig in att lansera spel för mobiler är ett steg i rätt riktning anser Furukawa och måste göras för att Nintendo ska överleva i framtiden. Mario Kart Tour är kostnadsfritt att ladda ner, men det kommer finnas möjlighet att göra inköp i app-alternativet. Spelet gick att provspela innan det lanserades, vilket innebar att många fick möjligheten att stifta bekantskapen med spelet innan och på så vis upptäcka om Mario Kart Tour passar deras spelsmak.

Nintendo börjar göra filmer

Det är redan klart att Nintendo ska ge sig in i filmbranschen och låta Super Mario-karaktären bli filmskådis. Ett samarbete med Illumination Entertaiment, som ligger bakom exempelvis Dumma Mig-filmerna och Sing. Marios skapare Shigeru Miyamoto ska vara med och även producera filmen om Super Mario. Spelarna kunde möta Mario och hans bror Luigi redan 1981 i spelet Donkey Kong, men fick ett eget spel som Super Mario och där bröderna skulle rädda prinsessan Pech från den onda härskaren Bowser i ett antal olika spel. Även Pokémon kommer bli skådis i filmen “Detective Pikachu” som hade premiär under våren 2019.

Nintendos nöjespark – Ett nytt sätt att underhålla

Shuntaro Furukawa säger att nästa steg in i framtiden är att skapa nöjesparker och kommer vara ett nytt sätt att underhålla människor. Faktum är att den första av Nintendos nöjespark är på väg att byggas och beräknas att öppna upp 2020 i samband med de olympiska spelen. Nöjesparken kommer att heta – Super Nintendo World och åkattraktionerna har inspirerats av ett flertal Nintendo-karaktärer.