En hemsida om Nintendo

Nintendo är ett av de mest kända företagen i världen och de har skapat en mängd olika spelkonsoler och spel. De har alltid gått sin egna väg och följer inte övriga spelskapare, de har sina egna karaktärer och sitt egna sätt. Du känner säkert till både Super Mario och Donkey Kong som bara är några exempel på vad Nintendo har skapat. Från början skapade företaget spelkort, men nu är det spelkonsoler som är deras stora fokus.

Nintendo har skapat både stationära och portabla spelkonsoler, deras Gameboy blev mycket populärt när det släpptes år 1989. Här på vår hemsida kan du läsa allt om Nintendo och hur företaget blev till och hur det ser ut idag.

Nintendos historia

Nintendo har en mycket lång historia, säkert längre än vad många av er tror. Företaget grundades nämligen redan år 1889, med namnet Nintendo Koppai. De sysslade då med handtillverkade spelkort. Företaget har sedan dess bytt namn några gånger och de var även det första japanska företaget att skapa spelkort i plast. Det var under 1970-talet som de satsade på tv-spel och det är i den branschen de fortfarande befinner sig. Du hittar artiklar om Nintendos historia här på sajten.

Nintendo nu och i framtiden

Nintendo är fortfarande ett populärt företag inom spelvärlden och deras senaste konsol heter Nintendo Switch. De skapar ständigt nya spel och uppgraderar sina konsoler, som är fortsatt populära. Nintendo skapar väldigt barnvänliga och familjevänliga spel som älskas av gamla som unga. Det sägs att Nintendo kommer att sluta tillverka konsoler i framtiden, men med framgångarna efter Nintendo Switch vet vi inte om det kommer att hända. Läs mer om Nintendo nu och i framtiden här hos oss.

Nintendo Switch

Nintendo Switch är den senaste konsolen från Nintendo och den har blivit mycket populär. Anledningen kan vara att det är en stationär och bärbar konsol i ett. Dessutom har det precis släppts ett Nintendo Switch Lite, som enbart är bärbar. Bland spelen till Nintendo Switch hittar du bland annat Mario Kart och Zelda, klassiker fast i modern tappning. Här på vår sajt hittar du en hel artikel om Nintendo Switch och vad du kan spela på konsolen.

Andra spelkonsoler från Nintendo

Nintendo har genom åren skapat många spelkonsoler, vissa mer kända än andra. De har till exempel skapad Gameboy som var en av de första bärbara spelkonsolerna. Några stationära konsoler som de har utvecklat är Nintendo 64 och Nintendo GameCube. Vissa av deras konsoler har blivit mer populära än andra och du kan läsa allt om det i vår artikel om Nintendos olika spelkonsoler. Kanske kommer du att känna dig nostalgisk när du läser om någon av dina gamla favoritkonsoler.

Summering

Nintendo är ett företag som faktiskt funnits sedan slutet på 1800-talet, dock har de inte skapat spelkonsoler sedan dess. Vi som har skapat den här hemsidan älskar Nintendo och allt som de erbjuder och vi vill dela med oss om all vår kunskap till er. Allt du kan läsa här är givetvis helt faktabaserat och vi försöker uppdatera vår sajt så ofta vi kan. Kanske är du intresserad av nya spel till dina Nintendo-konsoler, eller så vill du bara lära dig mer.

Vi vill med denna text hälsa dig välkommen till oss och vi hoppas förstås att du kommer att få ut mycket av att läsa här hos oss. Om du har frågor får du gärna skriva till oss när du vill.