Varför tappar CS spelare?

Många av de som är intresserade av olika sorters spel tittar på när andra spelar spelen på till exempel Youtube eller Twitch. Genom dessa webbplatser får folk inspiration till att börja spela nya spel eller tips hur man kan utvecklas inom spelet man redan spelar. På både Twitch och Youtube finns det videos om nästan alla spel som finns på marknaden, både gamla och nya. Då det är så pass många som ser videos spelare lägger ut på Twitch och Youtube kan spelen påverkas mycket av vad som sägs där. Lägger en person med fem miljoner följare ut ett klipp på Youtube där han/hon berättar hur roligt ett spel är kommer med all säkerhet många av de som tittar börja spela spelet. På samma sätt är det dock om någon säger dåliga saker om ett spel. Det kan leda till att de som tittar tar efter och väljer att sluta spela just det spelet, för att någon på Youtube sagt att det är dåligt.

Youtube

Youtube används idag av människor runt om i hela världen, både vuxna, barn, tjejer och killar. Youtube har något som passar alla, oavsett om man gillar musik, smink, fotboll eller att titta på vloggar. Det finns också många på Youtube som har spelkanaler med flera miljoner följare. Vad de gör på dessa kanaler är att de spelar vissa dataspel eller tv-spel och filmar sig själva när de gör det. Detta är något många tycker är underhållande att titta på och få inspiration till att börja spela nya spel.

Twitch

Twitch är en webbplats där man kan titta på och streama direktsända videos, dock inte om vad som helst. Twitch tillåter användarna att sända direktsända videos som handlar om dataspel eller spel med konsoler, mobiler och brädspel. På Twitch filmar många användare sig själva när de spelar olika dataspel vilket många finner underhållande och tittar därför på sändningarna. Twitch är lite likt Youtube, förutom att videos på Youtube oftast inte är livesända som på Twitch.

Fusk på CS

Något många av de som spelar CS finner störande är att det finns tillgång till så många fusk. Det är väldigt enkelt att söka på Google på fusk och sedan ladda ner dem. Med dessa fusk kan man ställa in siktet på vapnen så att man slipper sikta själv. Man kan till exempel ställa in siktet så att man träffar motståndaren på känsliga punkter varje gång, vilket leder till att man enkelt kan eliminera motståndarna. Ett annat fusk många använder sig av gör att man kan se igenom väggar. Det gör att motståndarna inte kan gömma sig utan att bli upptäckta och det blir då enkelt för spelaren med fusket att hitta och eliminera motståndarna. Dessa fusk gör att många tröttnar på CS då det inte lönar sig att vara bra på spelet om andra har fusk som gör dem ännu bättre. Det blir därför inte samma utmaning och man kanske tappar intresset för att utvecklas och bli bättre när det är så många andra som blir bra utan ansträngning.