Fortnite

Fortnite är ett spel som nyligen blivit känt och spelas idag av folk runt om i hela världen. Spelet spelas av både vuxna och barn, tjejer och killar. Man vinner genom att stå ensam kvar när alla andra blivit eliminerade. Spelet börjar med att alla hoppar ut från ett flygande skepp för att sedan landa på marken och leta vapen för att kunna eliminera motståndarna. Området på kartan minskar hela tiden och i slutet av rundan är området endast några kvadratmeter stort.

Tips för att lyckas på Fortnite

Lära sig kartan

Ett av de absolut bästa knepen om man vill vinna på Fortnite är att memorera och lära sig kartan. Genom att lära sig var alla platser ligger kan man snabbt i början av spelet ta sig dit man vet att de bästa sakerna finns och på så sätt få tillgång till allt först. Måste man leta efter dessa ställen under spelets gång är det stor risk att någon annan hinner dit före.

Hitta mindre ställen

Det finns många små ställen på Fortnite där man kan hitta kistor och andra bra saker. De syns inte alltid från kartan, vilket gör att inte alla vet vart de finns. De allra flesta riktar in sig på de stora byggnaderna som syns på kartan, då de vet att det finns bra saker där. Men när alla åker till samma ställe blir det svårt att överleva där då alla försöker eliminera varandra. Därför är det säkrare att hitta mindre ställen som inte alla vet om, där man slipper strida mot alla andra.

Gömma sig

Man kan komma långt på Fortnite genom att gömma sig i träd eller buskar. Om man gömmer sig i en buske är man osynlig för motståndarna, vilket gör att man inte kan bli eliminerad. Man kan då låta motståndarna eliminera varandra medan man gömmer sig, och sedan komma fram och vinna när det endast är ett fåtal andra kvar. Dock är det inte säkert att det fungerar att gömma sig i längden då området på kartan hela tiden minskar. Då kan man behöva ta sig ut från gömstället och kan då bli upptäckt av motståndarna. Därför kan det vara bra att redan från början hitta ett annat gömställe som man snabbt kan ta sig till när området sjunker, för att vara gömd så länge som möjligt.

Kan yngre spela fortnite?

Många menar att Fortnite är ett spel som även yngre kan spela då det inte är speciellt verklighetstroget. När en spelare elimineras genom ett skott eller liknande kommer det till exempel inget blod, vilket gör att det ser mindre läskigt ut. Avatarerna i spelet är heller inte gjorda för att se ut som människor då de ser tecknade ut och har annorlunda proportioner och former än vad människor har. Dock är avatarerna fortfarande relativt lika människor och principen i spelet är att man med hjälp av vapen ska eliminera motståndarna och stå ensam kvar. Det gör att spelet fortfarande är våldsamt, men ändå lite mindre i jämförelse med många andra krigsspel. De allra flesta spelen idag består av någon slags våld, och av alla dessa är fortnite ett av dem som är lite mer anpassade för yngre spelare.